вторник, 30 апреля 2013 г.

Cartea și ”Coarda fermecată


 Vizita pe data de 26 aprilie în bibliotecă ”M. Lomonosov” a copiilor grupei pregătitoare din gradinița nr. 106 a fost preconizată Zilei Internaționale a cărții.

Copii au venit cu un program în prealabil bine întocmit de educatoarea Ana Mitriuc, care i-a învățat  regulile comportării în bibliotecă, proverbe, zicători, poezii, cîntece despre carte. Înnarmați cu aceste cunoștințe copii au venit în Casa cărții – biblioteca.

Micii vizitatori au fost impresionați de secțiile bibliotecii. În secția de artă la momentul dat era expus vernisajul floristicei a tînărului autor Ecaterina Vrancean, care conduce în bibliotecă cercul floristice ”Albinuțele vesele”. Educătoarei și copiilor înt-r atît de mult le-a plăcut lucrările, că au venit la ședința cecrului de duminică.  În secția bibliografică cu fondul bogat a  enciclopediilor pentru copii au răsfoit și au citit edițile atractive și frumos ilustrate.

 În Secția copii picii au admirat cărțile noi cu designe original.

În sala de lectură micuții  au ascultat cu interes despre copilăria marelui savant Mihail Lomonosov, numele căruia îl poartă biblioteca, și au luat cunoștință despre poetul rus A. Puskin.

În această sală unde de obicei se organizează manifestările culturale și este la dispoziție pianul,  copii ne-au bucurat pe bibliotecari și pe cei prezenți cu un medalion poetico-muzical, dedicat cărții. Au interpretat cîntecul ”Abeceluș” și ”Coarda fermecată”,  au recitat versurile lui Grigore Vieru ”Drumul cărții”, ”Cartea”. Copii se întreceau în cunoștința proverbelor și zicătorilor : ”Cine știe cartea – are patru ochi”, ”Ai carte – ai parte, n-ai carte, n-ai parte”, ”Cartea-i comoară neprețuită”.

 În închierea ”sărbătorii cărții” copii au fost înscriși în bibliotecă, cu bucurie primind fiecare cardul de cititor.


                                                                       

Zinaida Scobiola, Margarita Șcelcicova. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий